Het belangrijkste ingrediënt
van ons succes: onze klanten

Heeft u al aan uw aanvullende pensioen gedacht?

Gepensioneerden leven langer en dat in goede gezondheid. Hun wettelijke pensioen volstaat niet langer om deze tegenwoordig actieve levensfase te financieren. Daarom bestaan er aanvullende pensioenoplossingen via de werkgever.

Elk bedrijf is uniek, daarom stelt Integrale oplossingen op maat voor.

Groepsverzekering (Tak 21)


Specifieke oplossingen


  Diensten

   Tweede pensioenpijler

   De tweede pensioenpijler, die van de aanvullende pensioenen, is geënt op de eerste pensioenpijler, die van het wettelijk pensioen. Ze bieden een aanvulling op het wettelijke pensioen en worden georganiseerd door een onderneming of een bedrijfssector. De werkgever of de sector regelt de uitvoering van het gekozen stelsel, met of zonder financiële bijdrage van de werknemers.

   Verzekeringsmaatschappijen (zoals Integrale) of instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening (IBP’s) beheren de pensioenbijdragen voor de aangeslotene. Als die laatste vertrekt bij zijn werkgever, behoudt hij de verworven rechten op zijn aanvullende pensioen. De werknemer kan bijgevolg zijn rechten beheren volgens de verschillende individuele oplossingen die hij ter beschikking heeft.

   Kapitaal of rente

   Bij pensionering heeft iedere aangeslotene de keuze om zijn verworven reserve in één keer te innen in de vorm van kapitaal, of de uitbetaling aan te vragen als lijfrente. Bepaalde regelingen voorzien een verplichte uitbetaling in rente.

   Onze kantoren

   Integrale Brussel

   Arianelaan 5
   1200 Brussel

   +32 (0)2 774 88 50
   info-nl@integrale.be

   Integrale Liège

   Place Saint Jacques 11/101
   4000 Liège

   +32 (0)4 232 44 11
   info-nl@integrale.be

   Integrale Antwerpen

   Justitiestraat 4/46
   2018 Antwerpen

   +32 (0)3 216 40 80
   info-nl@integrale.be

   Naar boven