Het belangrijkste ingrediënt
van ons succes: onze klanten

Integrale financieert mee de grootste fotovoltaïsche carport ter wereld gebouwd door Pairi Daiza

De nieuwe parking met 7.000 plaatsen zal uitgerust worden met 62.750 zonnepanelen met een totale capaciteit van 20 MWc. Dit vertegenwoordigt een energie-efficiëntie van 20.000 MWli elektriciteit per jaar, veel meer dan het verbruik van het park.

De nieuwe parking met 7.000 plaatsen zal uitgerust worden met 62.750 zonnepanelen met een totale capaciteit van 20 MWc. Dit vertegenwoordigt een energie-efficiëntie van 20.000 MWli elektriciteit per jaar, veel meer dan het verbruik van het park. Een deel van het overschot zal gebruikt worden om de elektrische voertuigen van bezoekers op te laden. De rest van de opgewekte overtollige elektriciteit wordt opnieuw in het net geïnjecteerd. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met Green4Power, een dochteronderneming van Integrale en zal medio 2020 operationeel zijn.       

Een investering van 20 miljoen euro       
Green4Power, met als aandeelhouders Integrale (70%) en Perpetum Energy (30%), een bedrijf dat gespecialiseerd is in de installatie van industriële fotovoltaïsche installaties, investeert ongeveer 20 miljoen euro.           

Green4Power blijft 20 jaar eigenaar van de installatie. De dochteronderneming van Integrale ontvangt de groene certificaten voor een periode van 10 jaar.   

Het doel van Integrale is om op zeer lange termijn te investeren met een beperkt risico, zonder een rendement van dubbele cijfers te eisen.        

Zonnepanelen zijn een specifieke niche voor Integrale
Met deze investering verdubbelt Green4Power de totale capaciteit van haar projecten, momenteel 20 MWc.

 

Integrale is op dit gebied ook actief via twee andere dochterondernemingen: Power2Green, een joint venture met Luminus en Integrale Green Energy, waar de verzekeraar de enige aandeelhouder is. Power2Green heeft 11 MWc geïnstalleerd en Integrale Green Energy 4 MWc. Deze laatste richt zich meer op kleinere projecten, zoals het hoofdkantoor van Leefmilieu Brussel dat eveneens uitgerust is met zonnepanelen.

Naar boven