Het belangrijkste ingrediënt
van ons succes: onze klanten

INTEGRALE moet haar herstelplan versnellen

De Nationale Bank vraagt om uiterlijk op 30 september 2020 aan de vereisten te voldoen

Geconfronteerd met de daling van de langetermijnrente, versterkt door de gezondheidscrisis en het verval van de financiële markten met als gevolg de daling van de vereiste kapitaaldekkingsratio tot onder 100%, heeft INTEGRALE een herstelplan voorgelegd aan de Nationale Bank ter verhoging van de solvabiliteitsratio's (zie persbericht van 16 juli 2020).

Dit plan omvatte bestuurlijke acties om het risico te verminderen en was gebaseerd op de vaststelling dat haar hoofdaandeelhouder een procedure tot verkoop van zijn participatie in INTEGRALE is begonnen, wat zou leiden tot versterking van de aandeelhouders.

In een brief die woensdag 29 juli 2020 is verzonden, heeft de Nationale Bank INTEGRALE laten weten dat zij het herstelplan in zijn huidige vorm niet kan accepteren, omdat de maatregelen in het herstelplan niet garanderen dat het verkoopproces kan worden afgerond binnen de termijn die voldoet aan de wettelijke bepalingen inzake kapitaalvereisten.

De Nationale Bank eist dat INTEGRALE uiterlijk op 30 september 2020 aan de vereisten voldoet en haar regelmatig op de hoogte houdt van de vooruitgang van de onderhandelingen met potentiële kopers.

“ De raad van bestuur komt in de komende dagen bijeen om de beslissing van de Nationale Bank te analyseren en een actieplan op te stellen om de deadline te halen ”, aldus de voorzitter, prof. Dr. Michel De Wolf.

Naar boven