Het belangrijkste ingrediënt
van ons succes: onze klanten

Plan voor expats

Ik behoud

Integrale beschikt over oplossingen op maat om te beantwoorden aan de specifieke context van het aanvullend pensioen voor expats. Het doel? Dat expatriëring niet leidt tot vermindering van de prestaties die voorzien zijn in het land van oorsprong.

Voor wie?

  • Bedrijven die een vaste vestiging hebben in België

Belangrijkste troeven

  • Prestaties behouden
  • Mobiliteit aanmoedigen

De bedoeling van het plan voor expats : alle pensioenwaarborgen en voorzorgsmaatregelen die toegekend waren aan werknemers voorafgaand aan hun expatriëring behouden.

De situatie van iedere expat is uniek. Het beheer van zijn contract moet op individuele wijze gebeuren, rekening houdend met specifieke elementen in het thuisland (home country) en het land van uitwijking (host country).

Integrale beschikt over de nodige kennis en voorziet in het algemeen twee scenario’s naargelang de bijzondere kenmerken van ieder bedrijf:

  • De berekening van de wettelijke en/of aanvullende pensioenuitkeringen waarop de expat recht zou hebben gehad indien hij in het land van oorsprong gebleven was
  • De berekening van de wettelijke en/of aanvullende pensioenuitkeringen opgebouwd in het land van uitwijking

Het eventuele verschil tussen beide resultaten wordt verrekend in het voordeel van de expat.

Aandachtspunt: rekening houdend met de bijzonderheden die onlosmakelijk verbonden zijn met die specifieke plannen, kan niet gegarandeerd worden dat de fiscale voordelen die verbonden zijn aan een klassiek pensioenplan van toepassing blijven.

Onze kantoren

Integrale Brussel

Arianelaan 5
1200 Brussel

+32 (0)2 774 88 50
info-nl@integrale.be

Integrale Liège

Place Saint Jacques 11/101
4000 Liège

+32 (0)4 232 44 11
info-nl@integrale.be

Integrale Antwerpen

Justitiestraat 4/46
2018 Antwerpen

+32 (0)3 216 40 80
info-nl@integrale.be

Naar boven